Fycompa (Werkzame stof: Perampanel) is een medicijn tegen epilepsie, echter het heeft ook een positieve werking op OT patiënten.

Deze pagina beschrijft persoonlijke verhalen van OT patiënten die dit medicijn voorschreven hebben gekregen van hun neuroloog.

Laatste update 29 maart 2019

Jannie:

(29 maart 2019) In overleg met mijn huisarts ben ik op 4 februari gestart met Fycompa . De volgende morgen waren mijn benen zeer ontspannen en ik kon gelijk langer staan.  

Wel was ik in het begin een beetje misselijk en s’morgens lichte hoofdpijn. Na een maand ben ik weer bij de huisarts geweest om de vooruitgang te bespreken. Ik had het idee dat er tussen de middag nog wel een halve tablet, een tablet is 2 mg(red), bij kon. Hij kende het medicijn niet en vond dat ik het zelf het beste aanvoelde.

Na een week ben ik toch maar weer overgegaan op alleen voor de nacht 1 tablet. Ik werd er wat raar en duizelig van met die extra halve. Nu gaat het weer heel goed. Ik kan echt veel langer staan en ben niet meer zo raar en duizelig in mijn hoofd.  Ik kan weer veel meer doen,  weer lekker in de tuin bezig zonder er bij te zitten. Heerlijk!

Alie:

(maart 2019) Op 5 februari 2019 ben ik gestart met 1 tablet van 2 mg per dag.

De 1e week voelde ik mij niet goed/raar gevoel voornamelijk in mijn hoofd.

Realiseerde mij dat ik het wel even tijd moet geven om spiegel op te bouwen!

Na 10 dagen werd het iets beter: langer staan en trillen werd minder. Daarna werd het steeds beter maar ook weer een paar minder goede dagen ertussendoor.

Op 21 februari ben ik gestart met 2 tabletten van 2 mg; 1 0chtend 1 voor de nacht.

Het gaat echt aanzienlijk beter met mij en ik ben blij dat alles in het dagelijks leven mij beter af gaat!

Soms ook wel weer een dag wat minder het is nog niet de definitieve oplossing maar het geeft moed!

Wat betreft bijwerkingen: wel last van wazig hoofd erg slaperig en vaak erg vermoeid. Is gelukkig niet altijd zo ik probeer ook weer meer aan mijn conditie te werken is ook een combinatie van aantal factoren denk ik.

Heb met mijn neuroloog afgesproken voorlopig zo door te gaan en in ieder geval niet meer dan 4 mg per dag te gebruiken. Op dit moment neem ik ochtends een ½ tablet om te kijken of ik dan overdag wat minder last van slaperigheid enz.heb.

Als Fycompa mij op deze manier blijft ondersteunen ben ik er heel blij mee!

Corry:

(maart 2019) 15 januari 2019. Dinsdagavond heb ik mijn 1e tabletje Fycompa 2 mg geslikt. Ik heb daar goed op geslapen en ben benieuwd wat ik de volgende morgen aan verschil ga voelen. Nog niet echt verschil, misschien gewoon wat meer ontspannen. Of wil ik dat voelen!!

16 januari 2019, Woensdagavond mijn 2e tabletje Fycompa.

17 januari 2019, Donderdagmorgen kromden mijn tenen minder en mijn benen voelen meer ontspannen. Zou Fycompa dan écht wat doen!!
Vanavond mijn 3e pilletje, ben reuze benieuwd wat het mij brengt morgen.

18 januari 2019. Vanmorgen kan ik langer staan met het maken van het ontbijt. En mijn benen blijven daarbij ontspannen.

25 januari 2019. Het gevoel dat ik altijd loodzware benen had, dat is lichter geworden en mijn benen blijven ontspannen. Het klauwen van mijn tenen is bij mijn linkervoet zo goed als weg. Het krommen van mijn tenen in mijn rechtervoet is wat terug. Wat ook heel fijn is, ik heb geen bijwerkingen. Ik ben hoopvol en zoals ik het nu voel: Fycompa maakt voor mij het verschil.

21 februari 2019. Vanaf vorige week ben ik een 2e pilletje gaan gebruiken na overleg,
ééntje voor de nacht en de 2e bij de lunch, zodat ik mij over de gehele dag ondersteund voel. Ik kan even staan zonder dat ik meteen dat gejaagde gevoel krijg. Het wandelen is soms wisselend. Soms heb ik geen wandelbenen, maar ik weet dat het ook heel goed kan gaan.
Ik voel mij met Fycompa beter in balans.

10 maart 2019. Fycompa heeft nog steeds een goede invloed op mijn benen, op het staan, het gevoel van ontspanning in mijn lijf. Kortom: een wonder, dat deze kleine pilletjes bij mij hét verschil blijft uitmaken.

Deel ons op: