Uitnodiging boekpresentatie op dinsdagmiddag 25 juni bij Emma.

Ruim twee jaar nadat Nicoline De koning een brief schreef, kwam de uitnodiging van Marianne Lourens van Emma om aanwezig te zijn  bij de boek presentatie: “De kracht van contact”. Hierin zijn 12 persoonlijke verhalen in opgenomen.

Hoe is dit tot stand gekomen? Na bovengenoemde brief is contact ontstaan met Agnes van Vessem, directie van Curatieve Zorg van het VWS. Door de plezierige gesprekken met haar is daarna contact ontstaan met Marianne Lourens van Emma (Experts in Media en Maatschappij.)

Zij heeft vorig jaar een interview gehouden in Soest. Het thema “eenzaamheid” waarover dit boekje gaat, zijn ervaringen in alle facetten. Het verhaal van “Leven met Orthostatische Tremor“ is hierin opgenomen.

Op deze dag heb ik Els, Aly en Nico, Gineke, Christien (vriendin)en Jolanda uitgenodigd, maar door omstandigheden konden Els en Jolanda er niet bij zijn.

De dag in Den Haag begon voor ons vijven met een kopje koffie met wat lekkers erbij. Gezellig om kennis te maken met elkaar en bij te praten

Om 15.30 uur konden we binnenlopen bij EMMA waar we hartelijk welkom werden geheten.

Er waren verschillende sprekers o.a. Prof. Dr. Jenny Gierveld vertelt over haar interessante onderzoek naar eenzaamheid. Zij karakteriseert eenzaamheid als volgt: “het zit van binnen je kunt het aan de buitenkant niet zien”.

Nadat het boekje gepresenteerd was en de schrijvers en de fotograaf van de verhalen met bloemen en applaus in het zonnetje (buiten was het 35 graden) gezet waren, volgde een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een hapje.

Toch was onze middag nog niet afgelopen, want samen met Gineke Christien en Aly en Nico hebben we heerlijk gegeten bij een Grieks restaurant.

Rond 20.00 uur hebben we afscheid genomen van elkaar. Aly en Nico konden het af met de fiets, Gineke ging met de trein terug naar Drenthe en ik samen met Christien naar Den Dolder en Soest.

Al met al een geslaagde en gezellige dag.

https://photos.app.goo.gl/T3QSpkrDaXNmia6k8 >

Via de bovenstaande link kunnen jullie even meekijken naar ons leuk en leerzaam uitje!

Wij waren zeer vereerd om hierbij aanwezig te zijn.

Deel ons op: